Over AGEPA

De geschiedenis van AGEPA - Over AGEPA

De geschiedenis van AGEPA

Bij de oprichting in Malmedy in 1947 spitst de activiteit van AGEPA zich voornamelijk toe op de verkoop van chemische grondstoffen aan de papierfabrieken. Niet toevallig in Malmedy, de bakermat van de papierindustrie in België. 

In de nasleep van de oliecrisis van 1973, kent de papierindustrie een terugloop en sluiten ettelijke Belgische papierfabrieken de deuren.

Voor AGEPA dringt een reconversie zich op en, zonder de chemie de rug toe te keren, richt AGEPA zijn activiteiten op de papierverwerking en, wat later, op specifieke toepassingen voor de verwerking van plastic folie. De gloednieuwe pneumatische opspanassen kondigen het einde aan van de conische spanassen en andere mechanische uitrustingen, vaak duur in aankoop en gebruik. Kort daarop doen de pneumatische remmen en  automatische baanspanningsturing hun intrede. Deze droegen bij tot de modernisering van afwikkelaars die tot dan voorzien waren van blokkenremmen die door de operator naar best vermogen handmatig  werden afgesteld.

Het gamma wordt geleidelijk aan verder uitgebreid. Vandaag biedt AGEPA een sterk gedifferentieerd aanbod aan van producten die allemaal verband houden met het werk aan een lopende baan. Zowel voor de verwerking van rollen papier, plastic film, aluminium, koper, non-woven en geweven textiel of nog hun gelamineerde complexen.

AGEPA volgt al jaren de evolutie in zijn vakgebied op de voet en biedt steeds de beste oplossingen voor de meest complexe problemen, vaak gelinkt aan de snelle ontwikkeling van de "converting" activiteiten op de Belgische en Luxemburgse markt.

De viertalige ploeg van ingenieurs en technici werd doorheen de jaren versterkt teneinde de best mogelijke dienstverlening te verzekeren in een sterk evoluerende context.

Dankzij een jarenlange ervaring in de branche, wordt AGEPA geloofd voor de rigoureuze wijze waarmee het de problemen van zijn cliënten aanpakt. Het mooiste bewijs hiervan is het vertrouwen van talloze grote merken in de deskundigheid van AGEPA om hun producten in België en Luxemburg te vertegenwoordigen.

Nog een bewijs van de reputatie van AGEPA ? AGEPA is leverancier van de voornaamste bedrijven in de sector (Amcor,  ArcelorMittal, Avery Dennison, Beaulieu, Burgo, CircuitFoil, Goodyear, IVC, Nitto, Reynders Etiketten, Tarkett, Unilin, Xeikon en tal van andere gereputeerde firma's).

Over AGEPA
Over AGEPA