Elektrostatische en coronabehandeling
Toepassingen

Elektrostatische en coronabehandeling

Elektrostatische en coronabehandeling
Elektrostatische en coronabehandeling

De behandeling door ionisatie van de lucht laat toe om statische elektriciteit op te wekken of te voorkomen om de productiviteit te verhogen en/of om elektrostatische ontladingen te voorkomen. De Engelse onderneming Meech heeft haar kantoren op het vasteland bij ons ondergebracht. 

Dankzij deze bevoorrechte relatie kunnen we de doorgedreven expertise en oplossingen die Meech op dit vlak heeft opgedaan ter beschikking stellen van onze klanten. 

De baanreiniging van Meech dient om onzuiverheden van een doorlopende baan te verwijderen. Het principe is het combineren van ionisatietechnologie met een al dan niet contactloos reinigingssysteem. 

De toepassingen op het vlak van baanbehandeling evolueren snel. De vraag naar innoverende technieken is hoog. Zo biedt bijvoorbeeld bij extrusie, coaten en drukken, een coronabehandeling een waardevolle oplossing voor het hechten van drukinkt en lijm. Voor deze specifieke techniek zijn we een partnerschap aangegaan met AFS, een erkende specialist inzake corona- en plasmabehandeling.

  Van Tot
Baanbreedte < 0,1 m 5 m
Snelheit 0,1 m/min 1200 m/min
Behandelingsniveau 30 DYN 70 DYN

* Waarden louter ter informatie. Neem vrijblijvend contact op met onze kantoren voor meer informatie.